Zabkása felfújt bogyós gyümölcsökkel (Stohl András)
Hozzávalók:
- 100 g aprószemű zabpehely
- 700 ml mandulatej (v. tej)
- 50 g kókuszvirág cukor (v. cukor)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 tojás
- csipet só
- 1 marék fagyasztott v. friss málna (v. bogyós gyümölcs: ribizli, áfonya, szeder…)
Elkészítés:
A zabpelyhet egy lábasba szórjuk, felöntjük tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és elkezdjük melegíteni. Mikor felforrt, és magába szívta a tejet, levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a tojássárgájákat és a sót. A fehérjét habbá verjük, összeforgatjuk a tojásos masszával és beleöntjük egy serpenyőbe v. kisebb tepsibe. Beleszórjuk a gyümölcsöket. 175 fokos sütőben 35 percig sütjük. Jó étvágyat!
Jó étvágyat!