Spárgakrémleves zöldborsóhajtással (Németh Kristóf)
Hozzávalók:
Tetejére: kávéskanálnyi tökmagolaj, 4-5 zsenge borsóhajtás vagy pirított fenyőmag (vagy mindkettő)
Elkészítés
A spárgákat meghámozzuk, a fejét mindegyiknek levágjuk, és félretesszük. A megmaradt szárát feldaraboljuk.
A meghámozott és megroppantott fokhagymagerezdeket olívaolajon megfuttatjuk, majd kivesszük őket a serpenyőből.
Ezután tesszük a feldarabolt spárgát a fokhagymás olívaolajba, sózzuk és borsozzuk, majd nagyjából 10 percig pároljuk.
Egy merőkanálnyi zöldségalaplevet adjunk a spárgákhoz és főzzük további húsz percet fedő alatt. Az elforrt alaplevet pótoljuk.
Ha kész, turmixoljuk teljesen homogén állagúra.
Egy másik serpenyőben, olvasszuk meg a vajat és futtassuk meg rajta a korábban levágott spárgafejeket, majd pároljuk meg őket, roppanósra.
Tálalás előtt adjunk a leveshez kevés tejszínt és a spárgafejeket.
Tálaláskor öntsünk rá egy kiskanálnyi tökmagolajat, tegyünk rá borsóhajtást és szórjuk meg pirított fenyőmaggal.
Jó étvágyat!