Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Tavaszi tekercs Kung mester beszélgetéseihez (Csankó Zoltán)

Tavaszi tekercs Kung mester beszélgetéseihez (Csankó Zoltán)

Hozzávalók:

1 kg jamgyökér

  • 15 dkg zöldbab
  • 6 evőkanálnyi mogyoróolaj
  • 5 dkg vaj
  • 5 darab szárított shiitake gomba
  • 1 nagyobb répa
  • fél fej kisebb káposzta
  • 1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbér
  • 1 teáskanálnyi szójaszósz
  • 1 csomag tavaszitekercs-lap
  • cukor

    Elkészítés

    A gombákat tedd forró vízbe, nagyjából öt percre, majd csíkozd fel őket, és tedd félre. A jamgyökeret tisztítsd meg, majd reszeld le minél kisebb csíkokra. A répával tegyél ugyanígy. A mogyoróolajat hevítsd fel, majd pirítsd meg benne a feldarabolt káposztát, majd, ha kicsit összeesett, a rövid csíkokra vágott zöldbabot is, aztán vedd le a tűzről. Tedd ki a babokat egy tálba, a megmaradt olajon pár pillanat alatt pirítsd meg a reszelt gyömbért, húzd le a tűzről, adj hozzá egy teáskanálnyi cukrot, egy teáskanálnyi sót, és szintén egy teáskanálnyi szójaszószt, valamint fél deci vizet. Tedd vissza a tűzre, kavard meg párszor, majd, ha forrásnak indult, add hozzá a jamgyökeret és a répát, főzd őket együtt. Ha még kell, egy kis vizet adhatsz hozzájuk, de vigyázz arra, hogy ne legyen a végén leve. Ha mindezzel kész vagy, tedd félre hűlni a zöldséges ragut, mielőtt tekercsekbe töltöd. A lapokat terítsd ki, egyenként áztasd be hideg vízbe, töltsd meg a raguval, és tekerd fel őket. Egy mélyebb serpenyőben - wokban - forrósíts olajat, és süsd ki benne a tavaszi tekercseket.

  • Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ