Kápia paprika krémleves (Pokorny Lia)
Hozzávalók:
- 6 kápia paprika
- 10 dkg édesburgonya
- 1 fej hagyma
- 4 dkg vaj
- 1 paradicsom
- fél liter alaplé
- 2 dl zabtejszín
- só, bors, chili
Elkészítés
Tálaláshoz sült bacon és sült hagyma (készen is kapható!)
A paprikákat 200 fokos sütőben 20 percig sütöttem, majd alufóliába csomagoltam, és pár perc után könnyen le tudtam húzni a héjukat.
Közben az apróra vágott hagymát a vajon megfuttattam, sóztam, hozzáadtam a felkockázott paradicsomot, a vékony szeletekre vágott édesburgonyát, fűszereket, és felöntöttem az alaplével. l5 percig főztem, és mikor már majdnem megpuhult az édesburgonya, hozzáadtam a megtisztított, kimagozott paprikát is. Kissé összeforraltam, beletettem a zabtejszínt, majd botmixerrel összedolgozom. Átszűrtem, hogy krémesebb állagú legyen, és tálaláskor sült baconnal és sült hagymával tálaltam. Egy kis tökmagolajat is elbír :)