Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Zizi narancsos csokitortája (Ónodi Eszter)

03 Zizi narancsos csokitortája (Ónodi Eszter)

Hozzávalók:

  • 2 db kisebb vagy 1 nagyobb vékony héjú narancs, kb. 375 gr súlyú
  • 6 egész tojás
  • 1 púpos teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 200 gr darált mandula
  • 250 gr aprószemű kristálycukor
  • 50 gr cukrozatlan kakaópor
  • Elkészítés

    Tedd a narancso(ka)t egy kis edénybe, engedj rá annyi vizet, hogy ellepje és főzd addig, amíg meg nem puhul(nak). 1 1/2 - 2 óra. Ezt előző nap is megcsinálhatod.
    A sütéshez kapcsold be a sütőt 180 fokra és vajazz ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát (én ebbe még sütőpapírt is szoktam tenni).
    Amíg a sütő melegszik, tedd aprítógépbe a narancsokat (előtte vágd fel őket és távolítsd el a magokat), a tojásokat, a mandulát, a cukrot, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát. Addig járasd a gépet, amíg minden jól össze nem keveredik, de azért legyenek benne kisebb-nagyobb narancsdarabok.
    Öntsd a keveréket a tortaformába és süsd 1 órán át. Ekkor végezd el a fogpiszkáló tesztet. Ha nem ragad rá a tészta akkor kész. A 45. percnél érdemes kinyitni a sütő ajtaját és megnézni, nem barnult-e meg túlságosan a torta teteje. Ha igen, takard le egy alufólia darabbal. ( Az én sütőmmel 50 perc elég szokott lenni, de minden sütő kicsit más. 35 perc után teszek rá alufóliát, aztán még sütöm kb. 12-13 percet, a 7. perc után megint fogpiszkáló tesztet csinálok).
    Ha kész, vedd ki a sütőből, helyezd a tortaformát egy rácsra és így hagyd kihűlni. Amikor teljesen kihűlt vedd ki a formából. Lehet díszíteni vékonyra vágott narancshéjjal vagy olvasztott csokival, de magában is ISTENI!

    Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ