Zizi narancsos csokitortája (Ónodi Eszter)
Hozzávalók:
Elkészítés
Tedd a narancso(ka)t egy kis edénybe, engedj rá annyi vizet, hogy ellepje és főzd addig, amíg meg nem puhul(nak). 1 1/2 - 2 óra. Ezt előző nap is megcsinálhatod.
A sütéshez kapcsold be a sütőt 180 fokra és vajazz ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát (én ebbe még sütőpapírt is szoktam tenni).
Amíg a sütő melegszik, tedd aprítógépbe a narancsokat (előtte vágd fel őket és távolítsd el a magokat), a tojásokat, a mandulát, a cukrot, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát. Addig járasd a gépet, amíg minden jól össze nem keveredik, de azért legyenek benne kisebb-nagyobb narancsdarabok.
Öntsd a keveréket a tortaformába és süsd 1 órán át. Ekkor végezd el a fogpiszkáló tesztet. Ha nem ragad rá a tészta akkor kész. A 45. percnél érdemes kinyitni a sütő ajtaját és megnézni, nem barnult-e meg túlságosan a torta teteje. Ha igen, takard le egy alufólia darabbal. ( Az én sütőmmel 50 perc elég szokott lenni, de minden sütő kicsit más. 35 perc után teszek rá alufóliát, aztán még sütöm kb. 12-13 percet, a 7. perc után megint fogpiszkáló tesztet csinálok).
Ha kész, vedd ki a sütőből, helyezd a tortaformát egy rácsra és így hagyd kihűlni. Amikor teljesen kihűlt vedd ki a formából. Lehet díszíteni vékonyra vágott narancshéjjal vagy olvasztott csokival, de magában is ISTENI!