Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Okroshka: hideg kefires leves uborkával és ropogós retekkel

Az okroshka az oroszok hideg nyári levese, amit még főzni sem kell. Ráadásul tele van vitaminnal, friss zöldségekkel, zöldfűszerekkel és kefirrel.

Okroska (kefíres uborkaleves)-Pokorny Lia

Hozzávalók:

Levesbetét:

  • 3 darab krumpli
  • 4 darab tojás
  • 3 darab uborka
  • 8 darab retek
  • 2 darab zöldhagyma
  • 1 marék kapor
  • Lé:

  • 2 kk dijoni mustár
  • Fél liter liter kefir, fél liter víz
  • 1 ek citromlé
  • só, bors
  • Elkészítés

    Főzzük meg a tojást és a krumplit. A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk össze apróra, a tojásokat pucoljuk meg, szedjük külön a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét daraboljuk össze, a sárgáját tegyük félre, később lesz rá szükség.
    Az uborkát, a retket, a hagymát és a fűszereket is aprítsuk össze, tegyük őket egy tálba a tojással és krumplival együtt. Sózzuk, borsozzuk. A lé hozzávalóit dolgozzuk össze egy turmixgépben, de adjuk hozzá a főtt tojássárgákat is, azt is turmixoljuk bele. Ha túl sűrűnek érezzük, akkor vízzel lehet hígítani. Tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
    Szedjünk minden tányérba az összeaprított zöldségekből, erre merjük a levet. Zöldfűszerekkel megszórva, citromlével meglocsolva tálaljuk.

    Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ