Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Sárgadinnye pármai sonkával és fetával töltött paprika

Sárgadinnye pármai sonkával és fetával töltött paprika

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sárgadinnye
  • 8-10 szelet pármai sonka
  • Ez a már-már klasszikusnak számító fogás szinte minden étlapon megtalálható, de otthon is könnyűszerrel elkészíthetjük. A dinnyét felezzük el, magozzuk ki és vágjuk fel vékony szeletekre, aztán jól körbetekerjük a sonkával. Ízlés szerint csepegtessünk rá balzsamecetet.

    Fetával töltött kápia paprika

  • 4 darab kápia paprika
  • 20 dkg feta sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 darab kezeletlen citrom
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 4 szál friss oregánó
  • csipet bors
  • olívaolaj
  • Elkészítés:

    A paprikák tetejét vágjuk le, a csumájukat szedjük ki. A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, törjük meg egy kés lapjával. A citrom héjából vágjunk le egy kb. 3 cm-es csíkot.

    Tegyük a paprikákat, a fokhagymát és a citromhéjat forrásban lévő vízbe, vegyük lejjebb a lángot, majd kb. 10 percig főzzük. Szűrjük le, majd tegyük egy papírtörlőre, míg lecsöpög. Hagyjuk hűlni.

    Kapcsoljuk be a sütőt grillfunkcióra.

    A fetát, a fokhagymát, a citromhéjat, a zöldfűszereket és a borsot turmixoljuk össze. Töltsük meg a feta sajttal a paprikákat, majd kenjük le őket olívaolajjal.

    Tegyük a töltött paprikákat egy jénaiba/rácsra, majd grillezzük 15-20 percig. Közben párszor forgassuk át őket. Hagyjuk picit hűlni, majd olívaolajjal és citromlével meglocsolva tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ