Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Vietnámi Canh chua leves (Lackfi János)

Bárány wasabis céklával (Lackfi János)

Hozzávalók 4 személyre

1 szál újhagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 db friss chilipaprika
1 kis csokor koriander
10 dkg tamarindusz
3/4 l zöldségalaplé
10 dkg kínai kel
12 db garnélarák
(vagy egy csirkemell apróra vágva)
5 dkg shiitake gomba
10 dkg szárított fafülgomba
2 sárgarépa
1 cukkini
10 dkg friss szója- vagy mungóbabcsíra
2 db húsos paradicsom
1 csipetnyi cukor
2 teáskanál halszósz (vagy szójaszósz)

Elkészítés

A tamarinduszt nagyjából 1 dl meleg vízbe áztatjuk 15 percre, majd leszűrtjük, és a levét félretesszük. A szárított gombákat szintén 15 percre meleg vízbe áztatjuk, amíg megpuhultak.
A shiitake gombát darabokra vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit azonos méretűre vágjuk. A kínai kelt összevágjuk, paradicsomokat negyedeljük. Az chilit és az újhagymát vékonyra karikázzuk, a zöld részét félretesszük. Az olajhoz hozzáadjuk a darabolt fokhagymát, valamint az újhagymát, és a cukorral kissé karamellizáljuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát és a gombát. Hozzáadjuk a halszószt, és az alaplé felét, és 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a shiitake gombát, a tamarindlevet és az alaplé második felét. Mikor felforrt, az összes többi hozzávalót beletesszük, és pár percig főzzük. A kész levest megszórjuk korianderrel, chilivel, és a szójacsírával. (Hasonló a pho leveshez, de azt majd legközelebb).

Jó étvágyat!

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ