Céklafasírt áfonyás salátával (Csankó Zoltán)
Céklafasírt áfonyás salátával
A céklát és az édesburgonyát hámozd meg, mosd meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Rakd hozzá a tojást, ízesítsd a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Tégy hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapj, végül forgasd hozzá a reszelt sajtot. Készíts belőle pogácsákat.
Rendezd a fasírtokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és spricceld meg kevés olajjal. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 25 perc alatt. Félidőben forgasd át a pogácsákat, hogy egyformán piruljanak. Ha jó ropogósak, kiveheted a sütőből.
A salátához két marék bébi spenótot összekeverünk egy fél felkockázott kígyóuborkával, pár szem negyedelt paradicsommal, egy marék sárgadinnyével (karalábé vájóval szép gömböket vághatunk), egy marék áfonyával, opcionálisan egy kis hagyma is mehet bele. Dresszingnek többfélét is ajánlunk:
Citromos öntet:
Balzsamecetes öntet:
Francia öntet:
Jó étvágyat!