Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Sült, vegán töltött kápia paprika (Törőcsik Franciska)

Sült, vegán töltött kápia paprika-Törőcsik Franciska Sült, vegán töltött kápia paprika-Törőcsik Franciska

Hozzávalók:

  • Sült vegán töltött kápia paprika egressel
  • 10 db szép, vastag húsú kápia paprika
  • 500g barna csiperke gomba
  • 150 g hántolt köles
  • 2x500g passzírozott paradicsom
  • egy marék egres
  • egy csokor friss petrezselyem
  • egy kis fej vöröshagyma
  • 1-2 ek. kókuszzsír
  • 1 kk. szárított bazsalikom
  • só, bors
  • Elkészítése

    1. Bő vízzel jól mosd át a kölest, majd kb. 1,5x mennyiségű sós vízben tedd fel főni és kb. 15 perc alatt párold puhára, de ne főzd szét.

    2. Mosd meg és vágd kockára a csiperkét, aprítsd finomra a vöröshagymát. Egy jó nagy serpenyőben, kevés kókuszzsíron süsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá részletekben a gombát is. Ne zsúfold tele a serpenyőt: a gombát inkább pirítani szeretnénk – ha az egészet egyszerre próbálod átsütni, vagy most megsózod, akkor levet ereszt és nem sülni, hanem főni fog. A végén rottyantsd át az egressel.

    3. Tedd a hagymás egreses gombát egy nagy tálba, majd keverd össze vele a párolt kölest, az apróra vágott petrezselymet, és sózd, borsozd. Csipetnyi szerecsendió is mehet bele.

    4. A passzírozott paradicsomot forrald össze kevés sóval és a bazsalikommal: pár percig forralva kicsit be is sűrűsödik.

    5. A paprikákat mosd meg és egy kis késsel ügyesen vágd ki a szárukat.

    6. Kiskanállal töltsd meg a paprikákat a töltelékkel: ne tömd meg őket, inkább csak rázogasd le a tölteléket a paprika csúcsáig. Ha túltömöd, kemény lehet, így viszont szépen átsül.

    7. A paprikákat sorakoztasd egy hőálló tálba, öntsd nyakon a paradicsomszósszal, és máris mehet az előmelegített, 180 fokos sütőbe. Légkeveréssel süsd kb. 30 percig, amíg a paprikák teteje szépen megsül.
    Jó étvágyat!

    Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ