Sült, vegán töltött kápia paprika (Törőcsik Franciska)
Hozzávalók:
Elkészítése
1. Bő vízzel jól mosd át a kölest, majd kb. 1,5x mennyiségű sós vízben tedd fel főni és kb. 15 perc alatt párold puhára, de ne főzd szét.
2. Mosd meg és vágd kockára a csiperkét, aprítsd finomra a vöröshagymát. Egy jó nagy serpenyőben, kevés kókuszzsíron süsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá részletekben a gombát is. Ne zsúfold tele a serpenyőt: a gombát inkább pirítani szeretnénk – ha az egészet egyszerre próbálod átsütni, vagy most megsózod, akkor levet ereszt és nem sülni, hanem főni fog. A végén rottyantsd át az egressel.
3. Tedd a hagymás egreses gombát egy nagy tálba, majd keverd össze vele a párolt kölest, az apróra vágott petrezselymet, és sózd, borsozd. Csipetnyi szerecsendió is mehet bele.
4. A passzírozott paradicsomot forrald össze kevés sóval és a bazsalikommal: pár percig forralva kicsit be is sűrűsödik.
5. A paprikákat mosd meg és egy kis késsel ügyesen vágd ki a szárukat.
6. Kiskanállal töltsd meg a paprikákat a töltelékkel: ne tömd meg őket, inkább csak rázogasd le a tölteléket a paprika csúcsáig. Ha túltömöd, kemény lehet, így viszont szépen átsül.
7. A paprikákat sorakoztasd egy hőálló tálba, öntsd nyakon a paradicsomszósszal, és máris mehet az előmelegített, 180 fokos sütőbe. Légkeveréssel süsd kb. 30 percig, amíg a paprikák teteje szépen megsül.
Jó étvágyat!