Szikszai Rémusznak ezt sütöttük ki:
Márton napi libasült birsalmával és szilvacsatnival (Szikszai Rémusz)
Hozzávalók: (4 személyre)
4 db hízott (egész) libacomb
1 szál rozmaring
3-4 kk só
1 kk frissen őrölt bors
3 ek libazsír
8 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
Elkészítés
A sütőt 170 fokra állítjuk. A fűszereket jól elkeverjük a libazsírban. A megtisztított és szárazra törölt combokat középen elvágjuk, óvatosan beirdaljuk. Ezután a sós-borsos libazsírral jól bemasszírozzuk a húst, és tepsibe rakjuk. Köréjük rendezzük a megpucolt fokhagymagerezdeket, a negyedekre vágott hagymát, rozmaringot és meglocsoljuk borral. Alufóliával lefedjük és kb. 2 órára betesszük a sütőbe. Végül az omlós comboknak a pirításhoz kb. 15 perc szükséges 200 fokon, alufólia nélkül.
chutney (csatni)
4 ek ghee (a tisztított indiai vaj helyettesíthető vajjal)
2 tk őrölt koriander
1 tk őrölt kardamom
1 kg szilva 8 felé vágva
3 ek kókuszreszelék
3 tk pálmacukor (nádcukorral v. mézzel helyettesíthető)
Elkészítés
A gheet hevítjük, beletesszük a fűszereket, végül a kókuszt, és egy percig pirítjuk. Beletesszük a szilvát, és 15 percig főzzük. Beletesszük a pálmacukrot, és fedő nélkül sűrűre főzzük.
A birsalmákat négyfelé vágjuk, alufóliába csomagoljuk, és megsütjük.