Fűszeres szilvakrémleves túrógombóccal (Szikszai Rémusz)
Hozzávalók:
A túrógombóchoz:
Elkészítés
A szilvát felöntjük a borral és annyi vízzel, ami épp ellepi. Beletesszük a cukrot és a fűszereket, kb. fél órán keresztül főzzük. Ezután botmixerrel homogénné mixeljük.
A gombóchoz a túrót villával összenyomkodjuk, elkeverjük benne a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot. A tojást villával kicsit felverjük, és összekeverjük a túrós masszával. Hűtőbe tesszük mi 1/2 órára. Vizet forralunk, közben a túróból kis gombócokat formázunk és a forrásban lévő vízbe tesszük. Ha feljött a tetejére még 1-2 percig főzzük.
Tipp: A túrógombócot, mielőtt a levesbe tesszük, pirított mandulába forgathatjuk, tetejét mentával díszíthetjük.