Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Mézes-mustáros csirkemell saláta sárgadinnyével (Szarory Dávid)

Mézes-mustáros csirkemell saláta sárgadinnyével (Szarory Dávid)

Hozzávalók:

A salátához: A tetejére:

Elkészítés:

A mézet, mustárt, és olvasztott vajat jól kikeverem. Az ujjnyi csíkokra vágott csirkemellet megforgatom a keverékben, fél óráig pácolom, és utána grillezem.
Elkészítem a salátát, összekeverem a husival. A mézet, olivaolajat és balzsamecetet összekeverem, rácsorgatom a tetejére. Tálaláskor megszórom forgácsolt parmezánnal.



Kálloy Molnár Péter Pavlova tortácskái

Túrógombóc eper öntettel (Szatory Dávid)

Hozzávalók:

A morzsához: Eper öntet:

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. Az áttört túrót a tojások sárgájával, valamint a babapiskótával és a csipet sóval alaposan elkeverjük. Lefedve hűvös helyen legalább 1 órán át pihentetjük. A pihentetést követően a tojások fehérjét közepesen kemény habbá verjük, határozott mozdulatokkal a masszába dolgozzuk.
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk. A túrós masszából nedves kézzel nagyobbacska diónyi gombócokat gömbölyítünk. Egyszerre nem érdemes sok gombócot a vízbe helyezni, hisz jócskán megnőnek. Ha már feljöttek a víz felszínére, nagyjából 4-5 percnyi idő szükséges, hogy készre főjenek. Közben elkészítjük az öntetet: a hozzávalókat turmixoljuk. A tetejére vajon megpirított kókuszforgácsot teszünk. Meg is hempergethetjük benne a gombócokat.

Tipp:

Fontos, hogy a túrót minden esetben törjük át szitán vagy ritka szövésű szűrőn, mert így lesz egyenletes a masszánk. Az igazán könnyű túrógombóchoz a tojások felvert habját azt követően adjuk, hogy már pihentettük a piskótával és tojássárgájával eldolgozott tésztát.

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ