Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Shsakshuka (Schimed Zoltán)

Görög spenótos fetás rétes (Pokorny Lia) Görög spenótos fetás rétes (Pokorny Lia)

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk. Hozzáadjuk az apró kocára vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük az aprított fokhagymát. Megszórjuk a római köménnyel, a pirospaprikával és az őrölt korianderrel, és 1-2 percig pirítjuk, amíg előjönnek az illóolajok. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, egy kevés vizet öntünk hozzá, és félpuhára pároljuk. Hozzáöntjük a darabolt paradicsom konzervet és a kockára vágott friss paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk őrölt chilivel, és kb. 15-20 perc alatt összefőzzük, besűrítjük. Egy kanál segítségével mélyedéseket formázunk a lecsóba, ezekbe ütjük a tojásokat, és sütőben pár percig sütjük, hogy a sárgája még mártogatós maradjon. Tálaláskor szórjuk meg egy kevés morzsolt kecskesajttal és frissen vágott petrezselyemmel. Pirítóssal, pitával, vagy tetszés szerint bármilyen ropogósabb kenyérrel kínáljuk.
Jó étvágyat!

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ