Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Házi krémes (Rátóti Zoltán)

(mire előkaptam a fényképezőgépet, már mind elfogyott, de cserébe Rátóti Zoltán dalra fakadt)

Házi krémes (Rátóti Zoltán)

Hozzávalók

Tészta:
250 g liszt
150 g vaj
1 tojás
1 kanál ecet
1 dl tejföl
1 csipet só

Krém:
1 liter tej
4 tojás
250 g cukor
1 cs vaníliás cukor és 1 vaníliarúd kikapart belseje
120 g liszt

Hab:
500 ml habtejszín

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük kb. órára. Ezután kétfelé vágjuk, majd mindkét lapot kinyújtjuk. A lapokat külön-külön sütőpapírral kibélelt tepsiben közepes hőfokon 20-25 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 1 dl tejet a lisztet és a cukor felét és simára keverjük. A maradék 9 dl tejhez hozzáöntjük a vaníliás cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk. Hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, és folyamatos keverés mellett felfőzzük, majd lehúzzuk a tűzről.

A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével. Visszatesszük a tejes masszát és közepes tűzön hozzákeverjük a habot. 2-3 percig még főzzük habverővel kevergetve, hogy ne törjön össze a krém. Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd félórát hagyjuk hűlni. A kihűlt krémre simítjuk a felvert tejszínhabot, és rátesszük a másik tésztalapot.

Rátóti Zoltán dalra fakadt

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ