Tavaszi zöldséges rakottas (Pokorny Lia)
Hozzávalók
2 sárgarépa
10 dkg brokkoli
10 dkg zöldborsó
10 dkg shitake gomba
10 dkg póréhagyma
1 fej fehér édeshagyma
10 dkg füstölt sajt
10 dkg ementáli sajt
2,5 dl tejszín (lehetőleg növényi, zab- vagy rizstejszín)
2 tojás
só
bors
bazsalikom
oregano
Elkészítés
A felszeletelt zöldségeket olajozott tálba rétegezzük. Tetejére locsoljuk a tejszínből, tojásból elkészített öntetet amit sóval, borssal, oreganoval, bazsalikommal fűszereztünk meg. 20 percig sütjük, majd a tetejére szórjuk a reszelt sajtot és még 10 percig aranybarnára sütjük.
Bármilyen idény zöldségekből elkészíthető, húsimádók lisztbe forgatott csirkemelleket is tehetnek a tál aljára.