Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Katalán paella (Sherer Péter)

Katalán paella-Sherer Péter

Hozzávalók:

  • 1 db paprika (piros, felkockázva)
  • 1 közepes fej vöröshagyma (felaprítva)
  • 2 gerezd fokhagyma (összezúzva)
  • 40 dkg rizs (kerek szemű)
  • 1.3 dl fehérbor (száraz)
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 1 csipet sáfrány
  • 1 l zöldség alaplé (forró)
  • 30 dkg garnéla (4 db scampi)
  • 20 dkg tintahalkarika
  • 15 dkg durvára vágott halfilé
  • 15 dkg kockázott csirkemell
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db cikkekre vágott citrom
  • 2 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • Elkészítés

    Egy wook serpenyőben 2 evőkanál forró olajban pár perc alatt fonnyasszuk meg a hagymát.
    Dobjuk rá a felkockázott csirkemellet, jól pirítsuk át.
    Tegyük hozzá a felkockázott paprikát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd addig pároljuk, amíg meg nem puhul. Szórjuk a fűszerpaprikát és a sáfrányt a serpenyőbe. Majd tegyük hozzá a rizst, majd jól keverjük meg az egészet, hogy minden rizsszemet bevonjon az olaj.
    Tegyük hozzá a bort, és forraljuk el, mielőtt beleöntjük a forró levest.
    Közepes lángon lefedve főzzük 20 percen keresztül. Alkalomadtán keverjük meg, nehogy a rizs letapadjon.

    Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ