Lóci reform palacsintája (Lóci)
Hozzávalók
- 6 evőkanál mandulaliszt
- 6 evőkanál gesztenyeliszt
- 1/4 l mandulatej(vagy kókusztej)
- ásványvíz
- 4 tojás
- 2 ek. jó minőségű csokoládépor
- 4 ek kókuszcukor
- 1 csipet só
- kevés kókuszvaj
Elkészítés
A liszteket összekeverem a mandula-(vagy kókusztejjel) és az ásványvízzel. Hozzáadom a sót, cukrot, a tojások sárgáját, és egy kis olvasztott kókuszvajat, és habverővel simára keverem a tésztát. A tojások fehérjét kemény habbá verem, és óvatosan beleforgatom a palacsintatésztába. Két-három órát hűtőben pihentetem, majd kókuszvajjal kikent serpenyőben a következőképpen sütöm ki a palacsintákat:
Egy kis bögrényi tésztát kiveszek, és hozzákeverem a csokoládéport. Ebből a tésztából spirálisan öntök (kis kávéspoharat használtam hozzá) a kókuszvajjal kikent serpenyőbe, majd kb. 10 mp után ráöntöm a sima palacsintatésztát. Mindkét oldalát kisütöm, és úgy töltöm meg, és tekerem fel, hogy a csokispirál kerüljön kívülre. Nagyon dekoratív, és finom lesz így a palacsintánk.:)
töltelék:
- 15 dkg étcsokit gőz fölött megolvasztok, hozzáadok 1 dl cocomast, 1 ek. kókuszvajat, 10 dkg kókuszreszeléket, és pici reszelt tonkababot
- nutella, vagy bio mogyorókrém
- 25 dkg túrót habosra keverek 2 ek. nyírfacukorral, pár csepp citromlével, fél (bio) citrom reszelt héjával és egy negyed vanília kikapart belsejével
- és ami a legjobban ízlett: egy XXL méretű túró rudi a forró palacsintába tekerve :)
Német sajtos nokedli
Hozzávalók
Nokedlihez:
- 40 dkg liszt
- 4 tojás
- kb. 1,5 dl ásvány- vagy szódavíz (így levegősebb lesz a tészta)
- só, bors, szerecsendió
Rétegezéshez:
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek vaj
- 1 csokor snidling
- 20 dkg reszelt Bergkäse sajt (vagy ementáli/trappista sajt)
- 10 dkg krémsajt
Elkészítés
A lisztet kimérjük egy tálba, elvegyítjük benne a fűszereket, közepébe ütjük a tojásokat, villával kicsit felverjük, kevés liszttel elkeverjük. Hozzáadjuk a vizet és fakanállal addig verjük, amíg a tészta hólyagosodni kezd. Amíg a sós főzővíz felforr, pihenni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk, a snidlinget felaprítjuk. Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, rátesszük a hagymát megdinszteljük. Ha a víz felforrt, beleszaggatjuk a nokedlitésztát megkeverjük és miután a tészta feljött a víz felszínére, még 1-2 percig főzzük. A kifőtt tésztát leszűrjük, hideg vízzel átmossuk és alaposan lecsepegtetjük. Egy hőálló tálban összekeverjük a hozzávalókat, 100°C-ra előmelegített sütőbe toljuk és amint a sajt megolvadt a tetején, kész is.