Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Fűszeres, paradicsomos ököruszály (Lackfi János)

Fűszeres, paradicsomos ököruszály (Lackfi János) Fűszeres, paradicsomos ököruszály (Lackfi János)

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húsokat pirítsuk át kevés olajon, majd a visszamaradt olajat öntsük be egy mély, vastag falú, de még jobb, ha öntöttvas edénybe. Öntsük rá a paradicsomkonzerveket. A fokhagymákat és a feldarabolt hagymát tegyük a paradicsomszószba, azután fűszerezzük ízlés szerint, majd tegyük bele a lepirított húsokat. Ha kedveljük a pikáns ízeket, akkor mindenképp tegyünk bele egy kevés chilit és a füstölt jalapenot. Fedjük le az edényt, és toljuk be a sütőbe először 200 fokon, félórára. Félóra után vegyük vissza 160 fokra és 2-2,5 órán át süssük, míg a csontról a hús csak úgy leomlik, és amíg a paradicsomszósz leve lepárolog, és csak az esszenciális paradicsomhús marad hátra a sok fűszerrel összeérve. Kenyérrel tunkolva, (én kézzel eszem) a legjobb, de lehet főtt vagy sült burgonyával is tálalni. Tipp: A farok megmaradt részéből zöldségekkel nagyon finom ököruszály levest készíthetünk.
Jó étvágyat!

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ