Kölestorta gyümölcsökkel (Szinetár Dóra)
Hozzávalók:
Elkészítés
A kölest átmossuk és 1,5 deci vízben egy csipet sóval elkezdjük főzni. Ha a víz elforrt, 6-7 dl kókusztejjel felöntjük, hozzáadunk 12 dkg édesítőt, egy vaníliarúd kikapart magjait, belereszeljük egy citrom héját, belekeverünk 2 dkg kókuszreszeléket, és addig főzzük, amíg magába nem szív minden folyadékot, majd hagyjuk kihűlni. Az egész tojásokat 8 dkg édesítővel nagyon habosra verjük, hozzáadunk 1 dl kókuszolajat. A tojásos habot belekeverjük a kihűlt kölesbe, hozzáadunk kb. 20 dkg málnát, epret vagy bármilyen más gyümölcsöt. A masszát 26 cm-es tortaformába simítjuk, a tetejére jön még kb. 10 dkg gyümi. Légkeverésen, 160 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óráig sütjük. Jól áll hozzá bármilyen lekvár, gyümölcsragu, szörp, vagy egy gombóc gyümölcsfagyi.
Én az eperfagyira esküszöm. 😊 Jó étvágyat!