Túrórudi torta (Kálloy Molnár Péter)
Hozzávalók
Az alaphoz:
10 dkg darált háztartási keksz
5 dkg felolvasztott étcsokoládé
4 dkg vaj
A túróhoz:
50 dkg túró
1 dl tejföl
1,5 dl tejszín
8 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
6 g zselatin
A csokihoz:
5 dkg vaj
15 dkg keserű csokoládé
pici tejszín
2 ek holland kakaópor
20 kis formányi, vagy egy nagy tortányi mennyiség lesz belőle.
Elkészítés
Az alaphoz valókat összegyúrjuk és a forma aljára terítjük. A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint beáztatjuk. A túrót áttörjük, összekeverjük a tejföllel, citromhéjjal és a cukorral. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és a túróval összedolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a masszába forgatjuk. A krémet a formába simítjuk. Vízgőzön felolvasztjuk a vajat a csokival, hozzákeverjük a kakaóport és ha kell, egy kis tejszínt (narancslevet is lehet), és rásimítjuk a tortára. Pár órára behűtjük. Jó étvágyat!