Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Kladdkaka, a svéd brownie (pofonegyszerű, de annál finomabb süti) (Scherer Péter)

Kladdkaka (svéd brownie) -Scherer Péter

Hozzávalók:

  • 120 g vaj
  • 2 db tojás
  • 240 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 70 g liszt
  • 30 g holland kakaópor
  • 1 csipet só
  • Elkészítés

    A vajat megolvasztjuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sót. Mehet hozzá az olvasztott vaj is, majd jöhet egy alapos keverés. 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokon 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

    Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ