Grillezett kecskesajt spárgás eperágyon (Németh Kristóf)
Hozzávalók:
Elkészítés
A spárgát megmossuk és roppanósra főzzük kb. 10 perc alatt.
A salátát elosztjuk négy tányéron. A megmosott és kicsumázott epret nagyságtól függően negyedeljük vagy cikkekre vágjuk. A leszűrt és lecsepegtetett spárgát ferdén feldaraboljuk.
A dresszinghez a balzsamecetet kikeverjük az apránként hozzáadott olívaolajjal. Sóval, borssal, mézzel ízesítjük.
A sajtot zsiradék nélkül, száraz teflonserpenyőben süssük ki. Alapszabály, hogy miután elkezdtük sütni a sajtszeleteket, legalább 20-30 másodpercig ne nyúljunk hozzá, hogy a sült kéreg kialakulhasson rajta.
Az epret és a spárgát elrendezzük a salátaágyon, rátesszük a grillezett sajtot és megöntözzük a dresszinggel.