Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Grillezett kecskesajt spárgás eperágyon (Németh Kristóf)

Grillezett kecskesajt spárgás eperágyon

Hozzávalók:

  • 4 szelet grillezhető kecskesajt (opcionálisan provolone vagy gomolya)
  • 12 db spárga
  • 15 dkg saláta (rukkola, bébispenót)
  • 25 dkg eper
  • 2 ek balzsamecet
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 tk méz
  • bors
  • Elkészítés

    A spárgát megmossuk és roppanósra főzzük kb. 10 perc alatt.
    A salátát elosztjuk négy tányéron. A megmosott és kicsumázott epret nagyságtól függően negyedeljük vagy cikkekre vágjuk. A leszűrt és lecsepegtetett spárgát ferdén feldaraboljuk.
    A dresszinghez a balzsamecetet kikeverjük az apránként hozzáadott olívaolajjal. Sóval, borssal, mézzel ízesítjük.
    A sajtot zsiradék nélkül, száraz teflonserpenyőben süssük ki. Alapszabály, hogy miután elkezdtük sütni a sajtszeleteket, legalább 20-30 másodpercig ne nyúljunk hozzá, hogy a sült kéreg kialakulhasson rajta.
    Az epret és a spárgát elrendezzük a salátaágyon, rátesszük a grillezett sajtot és megöntözzük a dresszinggel.

    Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ