Karácsonyi ajándék muffin
Karácsonyi ajándék muffin
Hozzávalók
Egy szép befőttesüveg,
15 dkg mandulaliszt,
10 dkg rizsliszt,
5 dkg zabpehely,
2 teáskanál sütőpor,
2 teáskanál őrölt fahéj,
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
5 dkg mogyoró,
5 dkg dió,
10 dkg vegyes aszalt gyümölcskeverék
(áfonya, sárgabarack, mazsola.)
5 dkg apróra vágott étcsokoládé,
10 dkg barnacukor.
Szórd az üveg aljára lisztet, tetejére a zabpelyhet, majd rá a sütőport és a fűszereket. Óvatosan öntsd rá a barnacukrot, arra a durvára összevágott diót és mogyorót, és végül a gyümölcskeveréket. A csokit tedd a tetejére, és zárd le az üveget.
Elkészítés
Üss fel egy nagy tálba 2 db egész tojást, önts hozzá 3 dl tejet és 10 dkg olvasztott vajat. Fakanállal jól dolgozd össze, majd kis adagokban keverd hozzá az üveg tartalmát is. Ha már egyneművé kavartad, evőkanállal kanalazd muffin sütőformákba. Ha ügyes vagy, pont 12 darabot tudsz megtölteni úgy, hogy háromnegyedig legyenek. Vigyázz, ne töltsd túl, mert sütéskor ki fog folyni. Tedd előmelegített sütőbe és 160-170 fokon süsüd 15-20 percen keresztül.
Tipp:
A használati utasítást egy kis ajándékkártyára írhatod a karácsonyi jókívánságokkal, és szép karácsonyi szalaggal az üvegre kötözheted
Jó étvágyat!