Galambos Péter (Galamb) kedvence:
Steak zöldbors mártással avagy a "fehér folt" (Galambos Péter)
Hozzávalók
1,5 dkg zöldbors
2-3 szelet steak (bélszín, hátszín, vagy rostélyos)
2 dl créme fraiche
egy kanál konyak
1 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál vaj
só
Elkészítés
A húst ízesítjük sóval, borssal, majd forró vajon hirtelen megsütjük Zöldbors mártás: Serpenyőben vajat olvasztunk, majd beleszórunk, szárított, egész zöldborsot. A zöldborsot Addig pirítjuk, amíg el nem kezd pattogni, majd egy kanál mustárral tovább pirítjuk Ezután hozzáadjuk a creme fraichet, sót, egy kanál konyakot és egy kis kanál vajjal mártás állagúra forraljuk.
Créme fraiche készítése házilag
(sok helyen kapható kimérve is :))
200 g tejszínhez hozzákeverünk 2 evőkanál írót és a langyos, helyen lefedve egy napig érleljük, míg sűrű, tejfölszerű, mégis lágyabb, selymes krémet kapunk. (Végső esetben sűrű tejszínnel is helyettesíthető.)