Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Sült kávépuding és badani besam doodh (Für Anikó)

Sült kávépuding és badani besam doodh (Für Anikó) Sült kávépuding és badani besam doodh (Für Anikó) Sült kávépuding és badani besam doodh (Für Anikó)

Hozzávalók:

A sziruphoz:

Elkészítés:

A sütőt 180 ºC-ra melegítem elő. Megolvasztom a vajat, a cukrot kikeverem a tojással, majd hozzáöntöm a vajat. A tojásos masszához adom a kávét és a vaníliát. A lisztet egy tálba szitálom a szódabikarbónával és a sóval, közepébe lyukat simítok, beleöntöm a kávés folyadékot és szép simára keverem. A tésztát sütőformákba kanalazom, ezeket a sütőbe teszem és 20-30 perc alatt, tűpróbáig, készre sütöm. Amíg a puding megsül, megfőzöm a szirupot: egy szószos lábasba öntöm a kávét és a tejszínt, hozzáadom a cukrot és éppen csak forrásig hevítem. A pudingot ezzel a sziruppal öntözöm meg. Jó étvágyat!


badani besam doodh:

Elkészítés:

Egy kis teflonserpenyőbe szórom az őrölt mandulát, és a csicseriborsó lisztet, majd erős lángon addig pirítom őket állandó rángatás közben (nehogy odaégjen), míg kissé megbarnulnak. Az aranybarna keveréket félrerakom, és egy kis lábosban felolvasztom a kókuszzsírt – vagy a vajat. Amikor már egészen folyékony, mérsékelem a lángot, beleszórom a mandula és csicseriborsó lisztet, és egy kanállal folyamatosan sűrű masszává keverem.  Amint elkezd összeállni, felöntöm kevéske mandulatejjel, de éppen csak annyival, amennyivel sima krémmé keverem. Újra és újra löttyintek picit a tejből folyamatosan kevergetve - egészen addig, amíg el nem fogy. Most jöhet az ízesítés: mehet bele egy egész fahéjrúd, a kardamom mag, egy szegfűszeg, de akár a szerecsendió és a gyömbér is jól áll neki. Pandzsáb tartományban még szárított gyümölcsöket is tesznek bele - így bugyborékolhat csendesen öt percen át, továbbra is rendszeres kavargatás közben.  Forrón, néhány csepp frissen facsart narancslével permezve, vagy akár sáfránnyal, és pirított mandulaszemekkel megszórva tálalom - vagy csak úgy simán magában. Jó étvágyat!

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ