Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Feketekagyló fehérboros paradicsommártással (Csankó Zoltán)

Feketekagyló fehérboros paradicsommártással

Hozzávalók:

  • 1 kg feketekagyló (vákuumozott)
  • 100 g sűrített paradicsom
  • 1 dl fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Elkészítés

    A kagylókat megtisztítjuk.
    Egy nagy edényben a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a petrezselymet, és a bort, végül hozzáadjuk a kagylókat, és lefedve főzzük. (amelyik nem nyílt ki, azt kidobjuk)
    Jól összeforgatjuk a szósszal, és már tálalhatjuk is!

    Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ