Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Édesburgonya gofri kecskesajttal (Bozó Andi)

Édesburgonya gofri kecskesajttal-Bozó Andi

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb édesburgonya
  • 0.5 bögre liszt
  • 0.5 bögre növényi tej (mandula, rizs, zab…)
  • 0.5 bögre zabpehely
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 10 dkg kecskesajt
  • 2 db paradicsom
  • 1 érett avokádó
  • 2 marék rukkola
  • Elkészítés

    Az édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, majd főzd meg 20-25 perc alatt, majd pépesítsd. Add hozzá a lisztet, az aprított zabpelyhet, a tojást, a reszelt sajtot, a sót és a tejet, majd keverd simára. A legegyszerűbb, ha mindent turmixgépbe teszel. Amennyiben túl lágy a massza, sűrítsd liszttel. A gofrisütőt kend ki kevés zsiradékkal, és kanalazz bele a masszából, majd süsd 3-4 percig. Tálald rokkolaágyon, tegyél rá egy szelet avokádót, paradicsomot, és morzsolj rá kecskesajtot.

    Tipp: Az alábbi gofri recepteket is érdemes kipróbálni:

    Sütőtökös-kecskesajtos gofri

  • 20 dkg sütőtök
  • 10 dkg reszelt mozzarella
  • 10 dkg kecskesajt
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 szál újhagyma
  • friss petrezselyem
  • őrölt chili
  • só, bors
  • A sütőtököt lereszeljük és egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojást, és az egészet összedolgozzuk. Ezek után jöhet bele a reszelt mozzarella, majd morzsoljuk bele a kecskesajtot, adjuk hozzá a finomra vágott újhagymát és petrezselymet. és az egészet szórjuk meg frissen őrölt sóval és fekete borssal, valamint egy csipetnyi őrölt chilivel, ami jól megy a sütőtök édességéhez. Kiolajozott gofrisütőben hat perc alatt aranybarnára sütjük.

    Karfiolos-parmezános gofri

  • 20 dkg karfiol
  • 15 dkg zsírosabb sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • friss rozmaring
  • snidling
  • fehér bors
  • A menet gyakorlatilag ugyanaz, mint a sütőtökös gofrival. A lereszelt (vagy késes vágóval apróra zúzott) karfiolt összekeverjük a többi hozzávalóval, majd megbolondítjuk egy csokor finomra szeletelt snidlinggel és egy pár frissen aprított rozmaringlevéllel, sóval és a karfiolhoz remekül passzoló fehér borssal. A masszába kevert parmezán egészen különleges ízt ad majd a karfiolos gofriknak, amiket ugyanúgy süssünk ki, mint a sütőtökösöket.

    Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ