Édesburgonya gofri kecskesajttal (Bozó Andi)
Hozzávalók:
Elkészítés
Az édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, majd főzd meg 20-25 perc alatt, majd pépesítsd. Add hozzá a lisztet, az aprított zabpelyhet, a tojást, a reszelt sajtot, a sót és a tejet, majd keverd simára. A legegyszerűbb, ha mindent turmixgépbe teszel. Amennyiben túl lágy a massza, sűrítsd liszttel. A gofrisütőt kend ki kevés zsiradékkal, és kanalazz bele a masszából, majd süsd 3-4 percig. Tálald rokkolaágyon, tegyél rá egy szelet avokádót, paradicsomot, és morzsolj rá kecskesajtot.
Tipp: Az alábbi gofri recepteket is érdemes kipróbálni:
Sütőtökös-kecskesajtos gofri
A sütőtököt lereszeljük és egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojást, és az egészet összedolgozzuk. Ezek után jöhet bele a reszelt mozzarella, majd morzsoljuk bele a kecskesajtot, adjuk hozzá a finomra vágott újhagymát és petrezselymet. és az egészet szórjuk meg frissen őrölt sóval és fekete borssal, valamint egy csipetnyi őrölt chilivel, ami jól megy a sütőtök édességéhez. Kiolajozott gofrisütőben hat perc alatt aranybarnára sütjük.
Karfiolos-parmezános gofri
A menet gyakorlatilag ugyanaz, mint a sütőtökös gofrival. A lereszelt (vagy késes vágóval apróra zúzott) karfiolt összekeverjük a többi hozzávalóval, majd megbolondítjuk egy csokor finomra szeletelt snidlinggel és egy pár frissen aprított rozmaringlevéllel, sóval és a karfiolhoz remekül passzoló fehér borssal. A masszába kevert parmezán egészen különleges ízt ad majd a karfiolos gofriknak, amiket ugyanúgy süssünk ki, mint a sütőtökösöket.