Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Bárány wasabis céklával (Csankó Zoltán)

Ahogy azt Csankó Zoltán, Kököjszi és Bobojsza "hangja" szereti

Bárány wasabis céklával (Csankó Zoltán)

Hozzávalók

pár szelet báránygerinc
bárány fűszerkeverék
két nagyobb cékla
egy teáskanál wasabi
egy csokor zöld spárga
pár kocka étcsokoládé (5 dkg)
vaj
balzsamecet

Elkészítés

A céklákat megfőzzük, meghámozzuk (kesztyűben!), és egy teáskanál wasabival összeturmixoljuk. Vigyázat, a vizitorma nagyon erős,-"mar, mint a mustár"- először inkább kisebb adagot használjunk.

A zöld spárgát pár perc alatt forró vízben megfőzzük (a spárgák feje kilóghat a vízből, mert nagyon gyorsan szétfő).

Egy száraz, nehéz vasserpenyőt nagy lángon felforrósítunk - a vasserpenyő a siker egyik titka, teflonserpenyővel inkább meg se próbáljuk, ahhoz túl drága az alapanyag -, és oldalanként 1-1 perc alatt megpirítjuk rajta a báránygerinceket. Ha mindkét oldala megpirult, mérsékeljük a tüzet, néhány deka vajat dobunk a serpenyőbe és oldalanként kb. 3 perc alatt megsütjük a báránygerinceket. Ha az egyik oldala megsült, megsózzuk, fűszerezzük és fordítjuk a másik oldalára. (Tipp: Ha lehet új-zélandi bárányt vegyünk, így garantáltan nem "juhhúst" azaz birkát kapunk)

Az étcsokit vajjal felgőzöljük, és pár csepp balzsamecetet adunk mellé.

Tálaláskor pár szem áfonyával díszíthetjük a céklakrémet, a bárányt és a spárgát pedig a balzsamecetes csokival locsoljuk meg.

Jó étvágyat!

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ