Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Szilvás crumble (Ember Márk)

Szilvás crumble-Ember Márk

Hozzávalók:

Gyümölcsös réteg:

  • 300 g magozott szilva
  • 1 ek keményítő
  • 2 ek nádcukor
  • 1 csapott tk. őrölt fahéj
  • 1 ek balzsamecet
  • Morzsa:

  • 80 g liszt
  • 80 g zabpehely
  • 80 g nádcukor
  • 100 g hideg vaj
  • 1 kk. sütőpor
  • 2 cm-es darab friss gyömbér
  • 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék, egy csipet só
  • Elkészítés

    1. A magozott szilvát a keményítővel, a nádcukorral, a fahéjjal és a balzsamecettel összeforgatjuk egy tálban. A gyümölcsöt elterítjük egy nagy piteformában.
    2. A morzsához a lisztet, a zabpelyhet, a nádcukrot, a vajat, a sütőport, mézeskalács fűszert, a sót és a lereszelt friss gyömbért S-késes aprítógépben átforgatjuk: éppen csak morzsás állagúra kell aprítani. Kézzel is összedolgozhatjuk morzsás állagúra.
    3. A morzsát egyenletesen elterítjük a szilvás rétegen. A morzsasütit 180°C fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a morzsa szép aranyszínű nem lesz (kb. 20 perc).

    Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ