Szilvás crumble (Ember Márk)
Hozzávalók:
Gyümölcsös réteg:
Morzsa:
Elkészítés
1. A magozott szilvát a keményítővel, a nádcukorral, a fahéjjal és a balzsamecettel összeforgatjuk egy tálban. A gyümölcsöt elterítjük egy nagy piteformában.
2. A morzsához a lisztet, a zabpelyhet, a nádcukrot, a vajat, a sütőport, mézeskalács fűszert, a sót és a lereszelt friss gyömbért S-késes aprítógépben átforgatjuk: éppen csak morzsás állagúra kell aprítani. Kézzel is összedolgozhatjuk morzsás állagúra.
3. A morzsát egyenletesen elterítjük a szilvás rétegen. A morzsasütit 180°C fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a morzsa szép aranyszínű nem lesz (kb. 20 perc).