Boldizsár Ildikó mesés-színes mártogatósai
Szárított paradicsom krém
Hozzávalók 2 személyre
2 gerezd fokhagyma
150 g szárított paradicsom (olajban)
300 g krémsajt
chilipehely
só
bors
bazsalikom
Elkészítés
A paradicsomot pürésítjük a fokhagymával együtt, majd összekeverjük a krémsajttal. Sóval, borssal, chilivel, friss bazsalikommal ízesítjük.
Fetás fehérbab krém
Hozzávalók
1 fehérbab konzerv
2 kanál citromlé
20 dkg feta
1 gerezd fokhagyma
bors
snidling
Elkészítés
A babot leszűrjük, a fetával, a citromlével az összetört fokhagymával és a snidlinggel együtt az aprítóba tesszük és simára keverjük.
Avokádókrém
Hozzávalók 2 személyre
1 avokádó
evőkanálnyi krémsajt vagy tejföl
bors
só
½ lime leve
1 gerezd összenyomott fokhagyma
½ apróra vágott vöröshagyma
Elkészítés
Az avokádót kettévágjuk, magját kiszedjük és krémszerű húsa könnyen kifordítható a héjából. A hozzávalókkal mixeljük, csipetnyi tört chilit adhatunk hozzá.
Kápia paprika krém
Hozzávalók
3 db kápia paprika
½ vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk balzsamecet
1 ek olívaolaj
só, bors
Elkészítés
A paprikákat megmossuk és forró sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Félidőben megforgatjuk. (Akkor jó, ha összeesett és barnásra sült.) A sütőből kivéve tálba tesszük és letakarjuk kb. 10 percre. (Így könnyen le lehet majd húzni a héját.) A meghámozott, kimagozott paprikát, hagymát, fokhagymát pürésítjük, végül hozzákeverjük a balzsamecetet és az olívaolajat.
A mártogatósokat bagettel, olajbogyókkal tálaljuk.
Jó étvágyat!