Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Vörösboros őzragu polentával (Bálint András)

Vörösboros őzragu polentával (Bálint András)

Hozzávalók:

Vörösboros őzragu polentával

Elkészítés

Az őzhúst és a szalonnát csíkokra vágjuk.
Kevés zsír hozzáadásával megpirítjuk a szalonnacsíkokat, majd kiszedjük a zsírjából, és egy másik serpenyőbe öntünk
egy keveset. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát, majd rátesszük az őzhúst. Sóval,
zúzott fokhagymával, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, és fedő alatt addig pároljuk, míg a leve elfő és a hús
zsírjára sül, ekkor kevés vörösbort öntünk alá, lefedve, gyakran kevergetve, kis adagban hozzáadva a bort és kevés
paradicsompürét, rövid lében puhára pároljuk.

Polenta

Hozzávalók

Elkészítés

A sós vizet felforraljuk, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett (hogy ne csomósodjon) hozzáadjuk
a kukoricalisztet és sűrű kásává főzzük. Amikor besűrűsödött, hozzákeverünk egy kevés vajat.
Az őzragut süthető cserépedényekbe szedjük, tetejükre simítjuk a polentát, és 10 percig pirítjuk a sütőben.

Tipp:

Az őzragut elkészíthetjük zöldborsóval, erdei gombával is. A polentát nyújtófán ujjnyi vastagra nyújtjuk,
25 dkg juhtúrót félujjnyi vastagon rákenünk , és feltekerjük. úgy szeleteljük, mint a piskóta tekercset.

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ