Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Mexikói kukorica krémleves

Narancsos sárgarépás mazsolás cupcake

Hozzávalók

250 dkg mélyhűtött kukorica
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 dl húsleves alaplé
1 dl száraz fehér bor
2 dl kókusztej
1 ek kukoricaliszt (nem dara!)
1 marék aprított petrezselyem

bors
curry
reszelt szerecsendió
jalapeno paprika

Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágva kevés vajon megdinsztelem, hozzáadom a szétnyomott vagy apróra vágott fokhagymát. elkeverem, Hozzáöntöm a kukoricát, az alaplevet, a bort, a fűszereket, és közepes lángon kb. 10 percig főzöm. Ezután botmixerrel összeaprítom. A kókusztejet és a kukoricalisztet összekeverem, és belecsurgatom a levesbe. Folyamatosan kevergetve összerottyantom az egészet, míg besűrűsödik. A végén pár gerezd jalapeno paprikát teszek a tetejére. (Aki nem szereti az erős ízeket, elhagyhatja.)

Avokádós- cheddar sajtos quesadilla

Hozzávalók

1 érett avokádó
20 dkg cheddar sajt
8 db kukorica tortilla
olívaolaj
só, bors

Elkészítés

Az avokádóval megkenjük a tortillákat. A sajtot durvára reszeljük és az egyik avokádós tortilla lapot alaposan megszórjuk, majd ráborítjuk a másik avokádós tortillát. Kissé összenyomjuk, és mindkét oldalát serpenyőben átsütjük, hogy a sajt összeolvadjon.

Vaníliás-csokis epertorta

Narancsos sárgarépás mazsolás cupcake Narancsos sárgarépás mazsolás cupcake

Hozzávalók a piskótához:

5 db tojás
13 dkg nyírfacukor
13 dkg mandulaliszt
2 dkg holland kakaópor
3 ek. olaj

Elkészítés

Az egész tojásokat és a cukrot mixerrel egészen könnyű, habos krémmé keverjük. A mandulalisztet és a kakaóport több részletben a tetejére szitáljuk és óvatosan a tojáshabba forgatjuk egy spatulával. Végül az olajat is beleforgatjuk. Egy szilikon tortaformában 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt kisütjük. Rácsra téve hűtjük.

Vanília krém

Hozzávalók:

5 dl mandulatej (kókusztej)
4 tojás sárgája
15 dkg nyírfacukor
1 rúd vanília
2 ek. kukoricakeményítő
25 dkg mascarpone
3 dl kókuszkrém
5 db lapzselatin

A lapzselatinokat kevés hideg vízbe beáztatjuk. A tejet a vaníliarúd kikapart magjával felmelegítetjük. Míg melegszik, a nyírfacukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük, majd a kukoricakeményítőt (vagy kókuszlisztet) is beledolgozzuk. Folyamatos keverés mellett a forró tejet nagyon lassan a tojásos keverékhez adjuk, az egészet állandó keverés mellett besűrítetjük, végül a kinyomkodott zselatinlapokat is belekeverjük. Egy fóliával letakarjuk és teljesen kihűtjük. Összekeverjük a mascarponéval, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszkrémet. A krémet fél órára hűtőbe tesszük.

50 dkg eper
10 dkg étcsokoládé
5 ek. kókusztej

A piskótát kettévágjuk, rásimítjuk a vanília krém 2/3-át, az eper 2/3-át majd a tetejére illesztetjük a másik piskótalapot. A csokoládét apróra törjük és a kókusztejjel együtt vízgőz felett felolvasztjuk, majd a torta tetejére simítjuk. A tetejére tesszük a félretett eperszemeket, az 1/3 vanília krémből nyomózsákkal kis halmokat nyomunk az eper mellé, és egy kis citromfűvel díszítjük.
A receptek liszt- és laktózmentesek és nyírfacukorral készülnek, de elkészíthetjük tejjel, tejszínnel, fehér liszttel és kristálycukorral is.

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ