Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Húsraguval töltött édesburgonya (Stohl András)

Húsraguval töltött édesburgonya (Stohl András) Húsraguval töltött édesburgonya (Stohl András)

Hozzávalók a tésztához:

Elkészítés:

Az édesburgonyákat alaposan megmossuk, majd tepsiben 180 fokos sütőben, légkeverés mellett 40-45 perc alatt puhára sütjük. Közben a töltelékhez az újhagymát megtisztítjuk, a zöld részét félretesszük, a fehér részét pedig vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk. Egy serpenyőben evőkanálnyi olívaolajon megfuttatjuk az újhagymát, hozzáadjuk a darált húst és a fokhagymát, fehéredésig kevergetve pároljuk, majd hozzáadjuk a mustárt, a kakukkfüvet, sót és borsot, a darabolt paradicsomot, átkeverjük, majd a fehérborral felöntjük, és fedő alatt takarékon 10 percet pároljuk. A puhára sült édesburgonyákat kivesszük, hosszában egy éles késsel bevágjuk, és a két végét óvatosan megfogva kissé összenyomjuk, így egy csónakot képezve. Kiskanállal egy kissé fellazítjuk a húsát, és helyet készítünk a ragunak, amit belekanalazunk a batátákba, és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe. A sütőből kivéve megszórjuk a félretett és finomra vágott újhagymával, ízlés szerint tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk, salátát kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat!

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ