Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Rátóti Zoltán kedvenc narancsos sárgarépatortája

Narancsos sárgarépatorta

Hozzávalók

1 pohár teljes kiőrlésű liszt
1/2 pohár zabpehelyliszt
1 1/2 pohár reszelt sárgarépa
1/2 pohár durvára őrölt dió (mogyoró vagy mandula is lehet)
2 tojás
1 pohár frissen facsart narancslé
1/4 pohár olaj
2 tk. reszelt narancshéj
1/2 pohár lágy barna cukor
1 tk. fahéj
1/2 tk. őrölt szegfűszeg
egy csipet só
1 1/2 tk sütőpor
narancslekvár
Tetejére:
12,5 dkg sajtkrém (mascarpone)
1/2 citrom leve
25 dkg porcukor

Elkészítés

A narancslevet összekeverjük az olajjal, narancshéjjal, cukorral, tojással (a tojasokat egyben, felveres nélkül adjuk hozzá). A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk a fűszereket, sót, sütőport Összekeverjúk, és belekeverjük a sárgarépát és a diót . Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk és megkenjük a lekvárral. Tetejére a mascarponet összekeverjük a citromlével kikevert porcukorral.

Tippek:

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ