Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Orosz céklás rakott heringsaláta (Reviczky Gábor)

Orosz céklás rakott heringsaláta  (Reviczky Gábor) Orosz céklás rakott heringsaláta  (Reviczky Gábor)

Adag: 6 főre, Hozzávalók:

Elkészítés:

A burgonyát héjában, egészben megfőzzük sós vízben. Ne főzzük szét, tudjuk majd reszelni. Hűtsük le. Céklából használhatunk frisset, vagy előfőzöttet. Ha előbbit használjuk, akkor egyesével alufóliába csomagoljuk, és 190C fokon kb. 1,5 óra alatt megsütjük, (mikróban 6 perc) majd kihűtjük és meghámozzuk. A répát hámozzuk meg, és főzzük meg. A zöldségeket külön edénybe lereszeljük. Kikeverjük az öntethez a majonézt, a görög joghurtot, sózzuk, borsozzuk, pici citromlével ízesítjük. Az újhagymát felkarikázzuk. Egy kb. 2,5 liter űrtartalmú jénai tálba a következő sorrendben rétegezzük a salátát: először az edény aljába reszeljük a meghámozott burgonya felét, majd megsózzuk. Következik a cékla fele, szintén lereszelve. Sózzuk, borsozzuk. A céklán elrendezzük a hering felét. Ezt leöntjük a joghurtos öntet felével. Rászórjuk az újhagyma felét. Következik a második réteg, ugyanebben a sorrendben: reszelt burgonya, reszelt cékla, só, bors, haldarabok, öntet. A tetejét megszórjuk az újhagymával. Néhány órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni, ezalatt egyrészt összeérnek az ízek, másrészt többé-kevésbé az egész étel rózsaszínűvé válik, mivel a cékla beszínezi a rétegeket. Tálaláskor főtt tojásokat reszelünk a tetejére. Jó étvágyat!


Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ