Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Molnár Piroska kedvence: Sárgadinnye pármai sonkával, és fetával töltött paprika

Molnár Piroska kedvence: Sárgadinnye pármai sonkával, és fetával töltött paprika

Hozzávalók:

Elkészítés

A dinnyét jól behűtöm, majd 6-6 cikkre vágom és kimagozom. Minden szeletet borsozok és a sonkába burkolok. A paprikákat kicsumázom, a kakukkfűvel ízesített fetával megtöltöm, egy üvegbe rendezem, fokhagymát és pár szem borsot teszek közé, és leöntöm olíva olajjal. Pár napig érlelem. Olajbogyóval, zöldfűszeres mozzarellával tálalom. Jó étvágyat!

Vekerdy Tamás kedvenc süteménye: Flódni

Molnár Piroska kedvence: Sárgadinnye pármai sonkával, és fetával töltött paprika

Hozzávalók a tésztához


A töltelékhez:

Elkészítés

A lisztet morzsoljuk el a vajjal és a libazsírral. Adjuk hozzá a tojásokat és a sót. Fokozatosan adjuk hozzá a bort és gyúrjuk jól össze. Tegyük a tésztát a hűtőbe egy-két órára pihenni.
A máktöltelékhez keverjünk el minden hozzávalót és forraljuk fel, hogy kicsit rotyogjon. Hagyjuk teljesen kihűlni. Az almatöltelékhez keverjünk el minden hozzávalót.

A diótöltelékhez az összes hozzávalót keverjük el és forraljuk fel pár perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni. A szilvás töltelékhez daraboljuk fel az aszalt szilvát és keverjük a lekvárba. Ha nagyon sűrű, kevés borral hígítsuk kenhető állagúvá. A tésztát osszuk 5 egyenlő részre. Az egyik darabot nyújtsuk ki, fektessük kivajazott, kilisztezett tepsibe. Érjen a tészta a tepsi széléig mindenhol (ez minden rétegnél igaz), így a töltelékek nem folynak össze. Kenjük meg a tésztát a máktöltelékkel, nyújtsunk ki egy újabb lapot és fedjük be vele. Ezt a réteget kenjük meg az almás töltelékkel. Jöhet egy újabb lap és a diótöltelék, még egy lap és a szilvalekvár. A legfelső tésztaréteget kenjük meg egy felvert tojással, és villával szurkáljuk meg.
Tegyük 150 fokra előmelegített sütőbe és 1,5 óra alatt süssük készre. Ha nagyon hamar pirulni kezd a teteje, fedjük le alufóliával. Macerás, de nagyon megéri :)

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ