Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Borscs-(orosz céklaleves)

Borscs leves

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés

Öntsünk a húsra 1liter hideg vizet úgy, hogy elfedje, sózzuk meg, adjuk hozzá a babérlevelet, borsot, fokhagymát. Szépen lassan forraljuk fel, majd szedjük le a keletkezett habot. Fedjük le és kis lángon főzzük másfél órát. Közben a céklát megmossuk, meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. (Gumikesztyűben, mert fog!) A hagymát apróra vágjuk, a megpucolt répaféléket csíkokra vágjuk. A káposztát és a zellerszárat felkockázzuk, a snidlinget apróra vágjuk.
Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a céklát, hozzáadjuk a cukrot és a paradicsompürét, meghintjük néhány csepp citromlével és egy kevés sóval. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk.
Egy nagyobb edényben, a maradék 2 evőkanál olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a répaféléket, néhány percig együtt pirítjuk. Rádobjuk a káposztát és a zellerszárat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, lassú tűzön, saját levében puhára pároljuk, végül hozzákeverjük a párolt céklát levével együtt.
Kivesszük a húst a levesből, és kockákra vágjuk. A levest a zöldségekhez szűrjük, felforraljuk. A tejfölt simára keverjük a rizsliszttel és egy pici vízzel, a leveshez adjuk. Beletesszük a húst, és jól összeforraljuk, citromlével savanyítjuk. Forrón tálaljuk, tetejére egy kanál tejfölt adunk, snidlinggel megszórjuk.

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ