Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Kókusztejes tápiókapuding gyümölcsökkel

Kókusztejes tápiókapuding gyümölcsökkel

Hozzávalók (6-8 adag)

  • 8 dkg apró szemű tápiókagyöngy
  • 5 dl víz
  • 4 szelet friss gyömbér
  • 1 zöldcitrom héja, egy-két darabban
  • 2+1 dl kókusztej
  • 5dkg nyírfacukor
  • csipet só
  • Tetejére: ízlés szerint gyümölcsök zöldcitromlével és mézzel összekeverve, idénygyümölcs, gyümölcszselé, lekvár…

    Elkészítés

    A tápiókagyöngyöt 5 dl forrásban lévő vízbe tesszük. Hozzáadjuk a friss gyömbérszeleteket a zöldcitrom héját és egy csipet sót. Állandó keverés mellett, kb. 10-15 percig főzzük, amíg megduzzad és teljesen áttetszővé válik. Ekkor hozzáöntjük a 2dl kókusztejet, és még néhány percig főzzük, amíg besűrűsödik. A gyömbért és a zöldcitrom héját eltávolítjuk. A pudingot lehűtjük. Tálalás előtt fellazítjuk a maradék kókusztejjel. Gyümölcsökkel tálaljuk.

    Tipp: Először vízben teljesen megfőzöm a tápiókagyöngyöt, és csak utána keverem hozzá a kókusztejet. Érdemes előző este elkészíteni, és a kókusztej egy részét csak másnap hozzáadni, így jobban szabályozható az állaga.

  • Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ