Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Kálloy Molnár Péter Pavlova tortácskái

Kálloy Molnár Péter Pavlova tortácskái

Pavlova tortácskák:

Hozzávalók:

  • 6 tojás fehérje
  • csipet só
  • 1 evőkanál almaecet
  • 40 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál vanília kivonat

    A tejszínes réteghez:

  • 50 dkg mascarpone vagy 6 dl tejszín
  • Friss eper, málna, vagy egyéb gyümölcs

    Elkészítés

    A fehérjéket válasszuk külön. Tegyünk bele csipet sót. A porcukrot keverjük ki a keményítővel. Kezdjük el verni a tojás fehérjét kézi vagy gépi elektromos habverővel. Amikor már megemelkedett, adjuk hozzá az ecetet, és 2 kanalanként a keményítős porcukrot.
    A habot folyamatosan verjük, és kb. fél percenként adagoljuk bele a cukrot. Akkor jó a massza, ha a nyers pillecukor állagára hasonlít a leginkább: ragacsos és nagyon tömör. Ebből az adagból lehet egy hatalmas, két nagyobb, illetve 3 közepes vagy 6 kisebb habcsóktortát készíteni.
    Az a lényeg, hogy vagy szilikonos sütőpapírra, vagy szilikonos lapra halmozzuk rá a habcsókot kör alakúra. Lehet előtte rajzolni a papírra kört, de egy rutinosabb konyhatündérnek erre nincs szüksége, és ez a torta szép rusztikusan is. A korong közepe mélyüljön kicsit. 140 fokos vagy légkeverésesen 130 fokos előmelegített sütőbe tegyük a tortákat.
    Én légkeveréssel sütöttem és egyszerre volt két tepsi a sütőben. Nem nyitogattam a sütő ajtót, nem cserélgettem a tepsiket.
    A 3 közepes méretű habcsóktortához 40 perc sütési idő kellett. Ha nagyobb méretűt sütünk, annak 60, illetve a legnagyobb mérethez 90 perc sütési idő is kellhet. Ha tányérdesszertet szeretnénk belőle készíteni, azaz mini Pavlovákat, akkor 25-30 perccel minimum számolni kell. Ha lejárt a sütési idő, akkor résnyire kinyitott sütőben hűtsük ki. Csak tálalás előtt töltsük be.
    A Pavlova akkor jó, ha a külseje ropogós, a belseje krémesen lágy. A mascarponet vagy a tejszínhabot verjük kemény habbá, és kanalazzuk a torta tetejére. Erre helyezzük el szép rendezetten a gyümölcsöket.

  • Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ