Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Kolovratnik Krisztián kedvence

anDanTEászkrémleves

(ananászkrémleves á la DANTE)

ananászkrémleves á la DANTE

Hozzávalók

1 nagy ananász
1 liter 100%-os ananászlé
1 ek. vaj
5 dkg nádcukor
2,5 dl tejszín (zab-, rizstejszín)
1 tk. agar-agar (keményítő helyett)
1 marék szeletelt mandula
fahéj, vanília, friss reszelt gyömbér
fél citrom leve
kb 20 szem áfonya

Elkészítés

A friss, meghámozott ananász közepét kivágjuk, apró kockákra vágjuk. Vajon karamellizáljuk a cukrot, erre tesszük az ananászt, felöntjük 2 dl vízzel, és kb. 40 perc alatt puhára főzzük. Leturmixoljuk, szitán átnyomjuk, hozzáadjuk az ananászlevet, a fahéjat, kikapart vaníliát, gyömbért,, a mandulát, és még 10percig főzzük. Az agar-agar port a tejszínnel kikeverjük és a levest besűrítjük vele. Jól lehűtjük, és áfonyával tálaljuk.

www.nemsuti.hu

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ