Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Kerekes József (A palacsintás király) kedvence: Palacsintatorta

Narancsos sárgarépás mazsolás cupcake

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál mandulaliszt
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 4 evőkanál kölesliszt
  • 1/4 l mandulatej(vagy zabtej)
  • ásványvíz
  • 4 tojás
  • 4 ek nyírfacukor
  • 1 csipet só
  • kevés kókuszvaj

    Elkészítés

    A liszteket összekeverjük a "tejjel" és az ásványvízzel. Hozzáadjuk a sót, cukrot, a tojások sárgáját, és egy kis olvasztott kókuszvajat, és habverővel simára keverjük a tésztát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a palacsintatésztába. Két-három órát hűtőben pihentetjük, majd kókuszvajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

    Töltelékek:

    Dió:

    10 dkg darált diót 2-3 kanál nyírfacukorral összekeverünk, belereszelünk fél kezeletlen citrom héját és kevés mandula vagy zabtejben felfőzzük (amennyi épp ellepi).

    Mák:

    Ugyanúgy készítem, mint a diótölteléket

    Alma:

    3 hámozott almát durva reszelőn lereszelek, egy citrom levével leöntöm. hozzáadok 2 kanál nyírfacukrot, és megpárolom, amíg elfő a leve. Hozzáadok egy kiskanál fahéjat.

    Szilvalekvár:

    Lehetőleg tarpai, vagy olyan, amit cukor hozzáadása nélkül, üstben főztek. A palacsintatésztákat a következőképpen rétegezzük, jó vastagon megkenve a töltelékkel: palacsinta, diótöltelék, palacsinta, alma, palacsinta, mák, palacsinta, szilvalekvár, ezt még egyszer ismételjük, és legfelülre egy palacsinta kerül. Nyírfa porcukorral meghinthetjük (opcionális).

    Tipp:

    A palacsinta tésztájába egy marék akác- vagy bodzavirágot tehetünk, nagyon különleges ízt ad neki, és egészséges is! A recept a paleolit étrendnek megfelel, glutén-és laktózmentes, nyírfacukorral készül, de elkészíthetjük tejjel, tejszínnel, fehér liszttel és kristálycukorral is.

  • Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ