Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Hernádi Judit a "Vackor szelet" nevű süteményt kóstolta

Hernádi Judit a "Vackor szelet" nevű süteményt kóstolta

Boldizsár Ildikó sütije: Céklás brownie

Hozzávalók: (4 személyre)

Hozzávalók:
- 4 tojás
- 10 dkg darált mandula
- 10 dkg darált dió
- 5 ek kókuszcukor
- 5 db körte, fél citrom leve
- 4 dl cocomas kókuszkrém, zselatin
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek kókusztej

Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, a magházat kivágjuk. Egy ek. kókuszcukrot, fél citrom levét és annyi vizet, ami ellepi a körtéket, főzzük pár percig, majd hűtsük le a körtéket. A tojásokat üssük egy edénybe és 2 ek. kókuszcukorral keverjük legalább jó habosra, majd adjuk hozzá a darált diót és a mandulát. A masszát öntsük tortaformába és 180 fokos sütőben süssük meg kb. 25 perc alatt. Hagyjuk kihűlni. A kókuszkrémet összedolgozzuk 2 ek. kókuszcukorral, a zselatinnal, ráterítjük a kihűlt alapra, és ráhelyezzük a negyed körtéket. 20 percig hűtőben pihentetjük. A tetejére kerül a gőz fölött megolvasztott, 2 ek. kókusztejjel összekevert csokoládé. Színes cukorgyöngyökkel díszíthetjük.

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ