Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Galambos Péter (Galamb) kedvence:

Steak zöldbors mártással avagy a "fehér folt"

Steak zöldbors mártással

Hozzávalók

1,5 dkg zöldbors
2-3 szelet steak (bélszín, hátszín, vagy rostélyos)
2 dl créme fraiche
egy kanál konyak
1 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál vaj só

Elkészítés

A húst ízesítjük sóval, borssal, majd forró vajon hirtelen megsütjük Zöldbors mártás: Serpenyőben vajat olvasztunk, majd beleszórunk, szárított, egész zöldborsot. A zöldborsot Addig pirítjuk, amíg el nem kezd pattogni, majd egy kanál mustárral tovább pirítjuk Ezután hozzáadjuk a creme fraichet, sót, egy kanál konyakot és egy kis kanál vajjal mártás állagúra forraljuk.

Créme fraiche készítése házilag

(sok helyen kapható kimérve is :))

200 g tejszínhez hozzákeverünk 2 evőkanál írót és a langyos, helyen lefedve egy napig érleljük, míg sűrű, tejfölszerű, mégis lágyabb, selymes krémet kapunk. (Végső esetben sűrű tejszínnel is helyettesíthető.)

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ