Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Für Anikó és a zöldség chips

Für Anikó és a zöldség chips

Hozzávalók:

A zöldség chipsek finomak, ropogósak, egészségesek és ízlés szerint sokféle zöldségből elkészíthetőek. Sárgarépából, fehérrépából, édesburgonyából, paszternákból, zellerből, cukkiniből, céklából.

Elkészítés

A jó chips titka a hajszálvékony szeletekre vágott zöldségekben rejlik, amit bő zsiradék helyett, a sütőben sütünk meg. A sütőt előmelegítjük 130 fokra. A zöldségeket meghámozzuk és egész vékony szeletekre vágjuk. Inkább uborkagyalut használjunk, mert így garantáltan vékony szeleteket kapunk, és gyorsabban el is készülünk vele. Egy lapos tepsit vékonyan kiolajozunk, és szimpla rétegben elterítjük rajta a zöldségeket. Enyhén sózzuk és kb. 1 órán keresztül alacsony hőfokon sütjük. Melegen ne takarjuk le, mert megpuhul a vízgőztől.

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ