Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Medvehagymás vöröslencse curry 4 adag

Vörösboros őzragu polentával

Hozzávalók:

Elkészítés

Egy lábasban felhevítjük az olajat, és félig puhára dinszteljük a vékonyra szeletelt hagymát, reszelt gyömbért és fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket: a kurkumát, római köményt, koriandert és mustármagot, elkeverjük, és néhány percig pirítjuk. Belekeverjük a kimagozott, felaprított chilit. Hozzáadjuk az átöblített vöröslencsét, átforgatjuk, majd felöntjük a kókusztejjel, a hámozott paradicsomkonzervvel és az alaplével (vagy vízzel). Sózzuk, borsozzuk. Kb. 25 percig főzzük, amíg a vöröslencse teljesen megpuhul, és kissé pépesre fő (a szép korall színét a főzés során sajnos elveszíti).

Ekkor beledobjuk a nagyobb darabokra vágott medvehagymát, és ha használunk, a megpucolt, megmosott friss spenótleveleket. Addig főzzük, amíg a zöld levelek a hőtől teljesen összeesnek. A végén kevés citromlével ízesítjük, és ha csípősen szeretjük, még chilit adunk hozzá. Natúr, főtt jázmin-, vagy basmati rizzsel, vagy lepénykenyérrel tálaljuk. Főtt tojást kínálhatunk mellé. Kifejezetten jót tesz neki, ha áll egy napot és összeérnek az ízek. Egyszerre nagyobb adagot is készíthetünk belőle.

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ