Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Céklás kecskesajtos rizottó

céklás rizottó

Céklás kecskesajtos rizottó

Hozzávalók:
1 nagyobb cékla
2 ek. olíva olaj
1 gerezd fokhagyma
250 g rizottó rizs
1,5 dl fehérbor
700 ml zöldség alaplé
reszelt parmezán
2 ek. vaj
100 g kecskesajt
petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítése:
A céklákat főzzük puhára. Gumikesztyűben tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra. Egy nagy lábasba hevítsük fel az olíva olajat, tegyük bele az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és dinszteljük pár percig.

Adjuk hozzá a rizottó rizst, és az alaplé egyharmadát, majd állandó kevergetés mellett főzzük. Amikor elfőtte a levet, adjunk hozzá még egy keveset az alapléből, és a bort is adjuk hozzá. Ha a rizs puha, keverjük bele az összekockázott céklát és pár perc alatt forraljuk össze. A legvégén keverjünk bele a vajat. Tálaláskor morzsoljunk rá friss kecskesajtot, szórjuk rá a parmezánt és az összevágott petrezselyemzöldet.

Jó étvágyat!

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ