Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Boldizsár Ildikó sütije: Céklás brownie

Boldizsár Ildikó sütije: Céklás brownie

Boldizsár Ildikó sütije: Céklás brownie

Hozzávalók: (4 személyre)

50 dkg cékla
10 dkg vaj
20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
10 dkg finomliszt (vagy mandulaliszt)
20 dkg cukor (vagy kókuszvirágcukor)
3 db tojás
25 g cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
vaníliakivonat

Elkészítés
1. Első lépesben főzzünk meg fél kg céklát. Egy kiskanállal könnyen megpucolhatjuk a főtt céklát, kb. 40 dkg lesz belőle.(érdemes kesztyűt használni).
2. A céklát vágjuk kisebb darabokra, és pürésítsük. Konyhai robotgéppel keverjük simára a vajjal, az apróra tördelt csokoládéval és a vaníliakivonattal.
3. Kézi mixerrel verjük fel a 3 darab egész tojást egy csipet sóval és a cukorral, míg kicsit kifehéredik, és könnyed, habos anyagúvá válik. Ezután keverjük hozzá a céklás mixet, majd szitáljuk az edénybe a lisztet és a kakaóport is, és keverjük össze az egészet.
4. Vajazzunk ki egy kb. 20x30 cm-es sütőformát, öntsük bele a tésztát, és tegyük a 160 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőbe 25 percre. Akkor jó, ha még remegni érezzük a tésztát a felső kéreg alatt. Hagyjuk kihűlni felvágás előtt. Jó étvágyat!

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ