Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Borjúmáj karamellizált gyümölcsökkel

. 40 dkg borjúmáj
. 2 evőkanál vaj
. 2 dl tej
. 3 gerezd fokhagyma
. 3 evőkanál libazsír
. 2 evőkanál méz
. 1 db citrom, 10 dkg alma, 10 dkg körte, 10 dkg narancs, 10 dkg mangó
. 10 dkg hagyma
. csipetnyi gyömbér, szegfűszeg, fahéj
. só, bors

A megtisztított, felszeletelt májat fokhagymás tejben pácoljuk 1 éjszakán át hűtőben. Felhasználás előtt a májat lecsepegtetjük, borsozzuk, és kevés libazsíron megsütjük, csak utána sózzuk. A megtisztított, feldarabolt gyümölcsöket és a karikákra vágott hagymát egy evőkanál vajon 2-3 percig dinszteljük. A maradék vajat másik serpenyőben olvasszuk meg és mézet karamellizálunk benne, majd beleforgatjuk a gyümölcsöket, gyömbérrel, szegfűszeggel és fahéjjal, ízesítjük. Forrón tálaljuk.

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ