Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Leves Mics Bálint Andrásnak

Szilvásgombóc leves Kulka Jánosnak és mics Bálint Andrásnak

Hozzávalók:

> 210 dkg darált marhahús
> 50 dkg darált bárányhús
> 50 dkg darált disznóhús
> 75 g fokhagyma
> 1 tk csombor
> 1 tk frissen őrölt fekete bors
> 1 tk csípős paprika
> 3 tk só
> 3 kanál ecet
> 7.5 dcl víz
> 30 g szódabikarbóna

Elkészítés:

Az ecet, szódabikarbóna és a víz kivételével egy nagy tálban mindent összekeverünk és nagyon sokáig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Majd fúrunk a közepébe egy nagy lyukat és beletesszük a szódabikarbónát és az ecetet. Ráöntjük a vizet és ismét jól összekavarjuk. Eleinte úgy fog tűnni, hogy sok volt a víz, de kell bele.
Egy napig állni hagyjuk a hűtőben, ezután rudakat vagy gombócokat formázunk és lehetőleg faszénen kisütjük. Salátával tálaltam, és adtam hozzá avokádókrémet.

Saláta: rukkola, uborka, paradicsom, szárított paradicsom, hagyma, paprika

Avokádókrém

Hozzávalók 2 személyre:
> 1 avokádó
> evőkanálnyi krémsajt vagy tejföl
> bors
> só
> 1/2 lime leve
> 1 gerezd összenyomott fokhagyma
> 1/2 apróra vágott vöröshagyma

Elkészítés:

Arra ügyeljünk, hogy érett zöldséget használjunk fel, az éretlen avokadó kemény, de otthon pár nap alatt megpuhulhat, ha sötét helyre tesszük. Az avokádót kettévágjuk, magját kiszedjük és krémszerű húsa könnyen kifordítható a héjából. A hozzávalókkal mixeljük, csipetnyi tört chilit adhatunk hozzá.

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ