Hangoskönyv Klub

hangoskönyv klub

Szilvásgombóc leves Kulka Jánosnak és mics Bálint Andrásnak

Szilvásgombóc leves Kulka Jánosnak és mics Bálint Andrásnak

Hozzávalók:

Hozzávalók:
> 50 dkg szilva
> 1 l víz
> 5 dkg cukor
> 1 vaníliarúd
> 2 tk őrölt fahéj
> 2 ek szilvalekvár
> 5 dkg vaj
> 10 dkg zsemlemorzsa
> 5 dl tej
> 10 dkg gnocchi

Elkészítés

A félbevágott kimagozott szilvákat egy fazékban felöntünk vízzel, hogy az bőven ellepje, adunk hozzá egy kevés cukrot, vaníliát és őrölt fahéjat. Közben vajon zsemlemorzsát pirítunk, amikor aranybarna, adunk hozzá egy kevés őrölt fahéjat. Amikor a szilva puhára főtt, adunk még hozzá egy pár kanál szilvalekvárt és egy kevés tejet, és turmixgépben pürésítjük a levest. Visszaöntjük a fazékba, adunk hozzá egy csipet sót, belefőzzük a gnocchikat. Egyet forralunk rajta, és végül egy kevés tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor megszórjuk a pirított morzsával.

Mics

Szilvásgombóc leves Kulka Jánosnak és mics Bálint Andrásnak

Hozzávalók:

> 210 dkg darált marhahús
> 50 dkg darált bárányhús
> 50 dkg darált disznóhús
> 75 g fokhagyma
> 1 tk csombor
> 1 tk frissen őrölt fekete bors
> 1 tk csípős paprika
> 3 tk só
> 3 kanál ecet
> 7.5 dcl víz
> 30 g szódabikarbóna

Elkészítés:

Az ecet, szódabikarbóna és a víz kivételével egy nagy tálban mindent összekeverünk és nagyon sokáig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Majd fúrunk a közepébe egy nagy lyukat és beletesszük a szódabikarbónát és az ecetet. Ráöntjük a vizet és ismét jól összekavarjuk. Eleinte úgy fog tűnni, hogy sok volt a víz, de kell bele.
Egy napig állni hagyjuk a hűtőben, ezután rudakat vagy gombócokat formázunk és lehetőleg faszénen kisütjük. Salátával tálaltam, és adtam hozzá avokádókrémet.

Saláta: rukkola, uborka, paradicsom, szárított paradicsom, hagyma, paprika

Avokádókrém

Hozzávalók 2 személyre:
> 1 avokádó
> evőkanálnyi krémsajt vagy tejföl
> bors
> só
> 1/2 lime leve
> 1 gerezd összenyomott fokhagyma
> 1/2 apróra vágott vöröshagyma

Elkészítés:

Arra ügyeljünk, hogy érett zöldséget használjunk fel, az éretlen avokadó kemény, de otthon pár nap alatt megpuhulhat, ha sötét helyre tesszük. Az avokádót kettévágjuk, magját kiszedjük és krémszerű húsa könnyen kifordítható a héjából. A hozzávalókkal mixeljük, csipetnyi tört chilit adhatunk hozzá.

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. További információ